Головна Політика Не залишитись байдужими

Не залишитись байдужими

Гадаю, події, які відбулись у Києві на Майдані, спонукають кожного з нас задуматись: який безцінний дар Життя. І щоб без страху ним пожертвувати, якою насправді високою має бути ціль. Ці люди одержимі високим Духом Волі. Вони вже зробили свою справу. Тому й стали Ангелами – Небесною Сотнею. І заради цієї пам'яті, заради Людської Гідності кожен з нас повинен переосмислити своє життя, своє я і відповісти на прості запитання: Хто я? Що я можу зробити на своєму місці, щоб від цього була користь не лише для себе? Як я можу застосувати можливості, якими мене наділила Природа, Господь, щоб ніколи не доводилось ховати очі від людей. ("Все тайне стане явним", як сказано у Святому Письмі). Не дозволяйте собі залишитись байдужими спостерігачами протікаючих подій, очікуючи "манни небесної".

Ми – християни – молимось частіше, коли нас охоплює страх перед Богом, коли вже більше ні до кого звернутись. Але часто з обов'язку. А ще частіше – зі звички. Але забуваємо, що істинна молитва – молитва душі, в якій є усвідомлене кожне слово. Для Бога іноді достатньо, щоб людина розпізнала свої помилки, дуже сильно пошкодувала за них, щиро попросила пробачення у Господа. Це і буде той самий посил душі, який Господь прийме миттєво.

І ви відчуєте велике полегшення. Саме з цієї миті починається повернення до здоров'я, до вирішення іноді найскладніших проблем. Як сказано у Святому Письмі: "Віра спасла вас". Але не розслабляйтесь.

І чи не Віра, чи не щира Молитва мільйонів людей планети зупинила кровопролиття на Майдані і дала надію, що можемо змінитися і, як результат, змінити життя на краще. Але де ж ця всеоб'єднуюча Молитва за весь наш Український Народ, за збереження цілісності нашої Держави?!

Ось саме тому, що ніхто з нас не має права залишитися байдужим. Вже сьогодні – почати зі себе. Я не складаю ні для кого ніяких постулатів. Не мною це придумано. Це напрацьовано тисячоліттями теософами, філософами, психологами, високими духівниками. А іноді людина вже народжується з таким даром прозорливості, ясного бачення тонкого світу і відкриває у собі, здавалось, небачені можливості. Але всяких наук треба навчатись, а всякий Дар Божий розвивати. Тоді, як ми часто, навпаки, засмічуємо свої мізки малоцінними надбаннями, засліплюємо очі дешевим блиском, закриваємо вуха перед голосом Істини.

І тоді запитуємо: Чому ми такі невдахи? Чому у нас така тяжка доля? Чому хворіємо? Чому довкола стільки зла, заздрості, сірості? І так далеко любов, гармонія, радість життя?

Тому наголошу: треба почати зі себе. Вважаю своїм обов'язком, сьогодні нагадати всім байдужим, і не надто, і передати те, що мені підказує моя совість, мій Голос інтуїції.

Якщо ти Батько-Мати – оточи своїх дітей Любов'ю, навчи їх: Людяності, Честі та Гідності. Якщо ти Вчитель – дай дітям Знання. Якщо ти Лікар – пам'ятай Клятву Гіппократа. Якщо ти Художник – неси в світ Красу і Гармонію. Якщо ти Поет – донеси до сердець Високе. Якщо ти Бізнесмен чи Науковець – дай іншим розвиватися біля себе. Якщо ти достатньо заможна людина – стань Доброчинцем, поділись з потребуючими. Якщо Тобі доручили владу — чесно служи своєму Народові. Якщо ти маєш Чисту Душу – відкрий її людям і об'єднайся з ними у спільній Молитві. Якщо спіткали недуги – відчуй своїм обов'язком стати Здоровим перед Богом, перед людьми, перед рідними. Якщо відчув себе у замкнутому колі – прости себе та всіх, а наболіле віддай Богові на Суд та Розрішення. А якщо ти лише Дитина, то перед тобою великий Світ – перед тобою ціле Майбутнє і найвищий твій обов'язок – осягати знання, розвиватись духовно та фізично, наслідувати кращі приклади Учителів всіх рівнів та епох, любити працю, з пошаною ставитись до старших.

А обов’язок всіх нас – бути гідними людьми і патріотами своєї великої домівки, яка дана нам Всевишнім і зветься Україною. І пам’ятати завжди – усе, чого досягаємо, все від Бога. А за нами – лише вибір.

То ж спершу – БАЖАННЯ, далі – ЦІЛЬ, і – ВІРА. Безперечно, бажання та цілі мають бути світлими, а віра – непохитною. І геть – лінощі!

Якщо ми об'єднаємося у своїх найкращих бажаннях, цілях і справах, то наповнимо простір такою потужною енергетикою, що Господь радо нам відчинить безліч Дверей і, може, тоді ми наблизимось до такої омріяної всіма Гармонії.

Усім бажаю здійснення Найкращих Мрій, втілення Найкращих Досягнень, самореалізації свого найвищого Я. Простоти і Вдячності у серцях.

З вдячністю Богові, за те, що своєї душі одкровення змогла донести до всіх Вас.

СЛАВА УКРАЇНІ! СЛАВА ГЕРОЯМ!
СЛАВА НЕБЕСНИМ АНГЕЛАМ!

Марія ДІТЧУК, смт.Красне