Головна Спорт Близько 20 медалей привезуть велосипедисти Львівщини з чемпіонату України

Близько 20 медалей привезуть велосипедисти Львівщини з чемпіонату України

У Києві завершився чемпіонат України з велосипедного спорту на треку. Впродовж шести днів спортсмени змагались в неолімпійських номерах програми. Львівщину на змаганнях за підтримки управління молоді та спорту представили 15 спортсменів.

Найбільше медалей вдалось зібрати 26-річній Тетяні Клімченко: вона стала чемпіонкою України у груповій гонці на 1 км та гонці скретч, срібною призеркою у гонці темпо та гонці з вибуттям. Соломія Лукачук виборола бронзу у гонках темпо та скретч та зупинилась за крок до медалі у груповій гонці. Анна Луцик стала чемпіонкою України на дистанції 500 м з місця серед жінок.
Чемпіоном України у гонці скретч серед чоловіків став Андрій Ганзін, а серед юніорів найкращим став Матвій Хацинський. Андрій Ганзін також переміг у гонці з вибуттям. Серед юніорів у цьому номері програми медалі вибороли Святослав Горбовий та Даниїл Яковлев.
У груповій гонкці серед юніорів віце-чемпіоном став Святослав Горбовий, а бронзу виборов Богдан Бориславський. Він також став бронзовим призером у гонці темпо. Перемогу у цій гонці серед юніорів святкував Даниїл Яковлев. Він показав найкращий результат і в індивідуальній гонці на 3 кілометри.
У гонці 1000 м з місця серед чоловіків чемпіоном став Андрій Ганзін, срібним призером Олександр Федоров, а серед юніорів бронзовим призером – Андрій Ганзін.