Головна Спорт Футболісти з Буська взяли участь у Міжнародному дитячому футбольному турнірі «Albena football...

Футболісти з Буська взяли участь у Міжнародному дитячому футбольному турнірі «Albena football Junior» в Болгарії

Літо кличе школярів на відпочинок. Та для юних спортсменів Буської ДЮСШ це час не лише розваг, але і змагів. Вперше за роки функціонування відділення футболу спортивної школи його вихованці взяли участь у Міжнародному дитячому футбольному турнірі «Albena football Junior», що традиційно проходить на Чорноморських берегах сонячної Болгарії. А в скарбничці нагород юного Віталія Колісника (на знімку справа) з Верблян з’явилась нова нагорода – статуетка «Кращий гравець команди». Спортсмени та їхній тренер Іван ТОМКІВ враженнями від поїздки поділились із читачами «Волі народу».

Перший закордонний візит наших футболістів відбувся у складі львівської команди «Пошук». Віталій Ко­лісник, Ярослав Кульчицький, Віталій Шпак, Денис Корецький та Микола Туцький (2001 р.н.) майстерно відіграли всі ігри. Тож у своїй віковій групі команда опинилась у четвірці лідерів серед  8 учасників. Тріумфально зіграв наш Віталій Колісник, якого організатори турніру назвали кращим у ко­манді. На такому високому рівні це перша осо­биста пере­мога і юного футбо­ліста, і його тренера Івана Томківа, який відзначив, що усі його підопічні зіграли дуже вдало. Але найкраще показав себе Віталій.  Його майстер­ністю і актив­ністю на полі були приго­ломшені і глядачі, і професійні судді.

Не приховують  юні фут­бо­лісти своїх вражень від поїздки. Ад­же участь у такому турнірі – це особлива нагорода. Змагання були організовані на дуже високому рівні, на полях з відмінним покриттям, далеким від українських реалій. Діти мали можливість не лише показати свій спортивний азарт, а й набути професійних навиків. Та найго­ловніше – відчути себе справж­німи зірками євро­пей­ського футболу.

Окрім цього спортсмени ще й добре відпочили. Тиждень у Албені – це можливість насоло­дитись одним з найпрес­тиж­ніших курортів болгарського Чорноморського узбережжя. Розкішні пейзажі, чудову розва­жальну програму, тепле море хлопці запам’ятають надовго.

У турнірі «Albena football Junior» брали участь команди Румунії, України та Росії у різних вікових групах. Це  перша і, без­пе­речно, вдала нагода для юних надбужанців пока­зати себе на міжнародному турнірі. Іван Томків сподівається, що і не остання. Особлива подяка  батькам, які допо­могли відря­дити своїх  дітей за кордон.

Ірина КОРЧИНСЬКА