Головна Спорт Львівська плавчиня виборола 8 нагород на національному чемпіонаті

Львівська плавчиня виборола 8 нагород на національному чемпіонаті

У Броварах завершився чемпіонат України з плавання серед молоді та юніорів.

На змаганнях за підтримки управління молоді та спорту Львівської ОВА виступила і збірна Львівщини.

Рекордну кількість медалей на змаганнях виборола львів’янка Софія Лесняк. Зокрема, у перший день змагань на дистанції 400 м вільним стилем Софія виборола золото та 2 місце серед молоді. У другий день на дистанції 800 м вільним стилем вона виборола срібло серед юніорів та бронзу серед молоді. У третій день плавчиня виборола золото і серед юніорів, і серед молоді на дистанції 1500 метрів. Вона стала чемпіонкою України в двох категоріях – юніори та молодь. Також спортсменка стала чемпіонкою України з марафонського плавання в басейні на дистанції 5 км серед юнаків та юніорів. Тренує талановиту плавчиню Сергій Стецькович.

Також у перший день змагань серед юніорів бронзу на дистанції 100 м брас з результатом виборов Данило Приймак.  У другий день змагань віцечемпіонкою  серед юніорів на дистанції 50 м брас стала Олена Козак. У третій день змагань 3 місце серед юніорів на дистанції 200 м брас виборола Оксана Паращук.  У четвертий день змагань на дистанції 100 м на спині серед юніорів бронзу виборола Дар’я Бабієчко. Спортсменів тренують Тетяна Ромашко, Степан Гула,  Андрій Шиманський та Андрій Копетчак.

Також на дистанції 1500 м вільним стилем у четвертий день змагань представник Львівщини Георгій Лукашев зайняв 1 місце, а на дистанціях 200 м к/п та 200м в/с він виборов 2 місце. Тренують спортсмена Андрій Шиманський та Андрій Копетчак.

На чемпіонаті України з марафонського плавання в басейні , окрім Софії, медаль для Львівщини виборола Марія Городня. Її також тренують Андрій Шиманський, Андрій Копетчак та Петро Нагорний.

Нагадаємо, учора Христина Погранична з Львівщини виборола два золота на міжнародному турнірі з гімнастики художньої «Miss Valentine» в Естонії серед спортсменок від 8 років і старших.