Головна Спорт На честь Героя Устима Голоднюка у Львові провели турнір між студентами військових...

На честь Героя Устима Голоднюка у Львові провели турнір між студентами військових ліцеїв

У Львівському  ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут  відбувся Всеукраїнський турнір-меморіал з волейболу у пам’ять про Героя України Устима Голоднюка.

Нагадаємо, що Устим з 2008 по 2011 роки навчався у Львівському ліцеї. 20 лютого 2014 року загинув у Києві на Майдані від кулі снайпера.

Турнір-меморіал з волейболу пам’яті Устима Голоднюка провели цього року уже втретє, щоб вшанувати пам’ять Героїв Небесної Сотні, а також виховувати молодь на прикладах самопожертви, почуття патріотизму, національної свідомості та свободи, популяризувати фізичну культуру та спорт. Урочисте відкриття турніру щороку відбувається за участю батьків Героя  Устима Голоднюка –  матері Ірини Голоднюк та батька, Народного Героя України Володимира Голоднюка.

Участь в змаганні взяли  ліцеїсти військових ліцеїв та ліцеїв з посиленою військово-фізичною підготовкою. До Львова прибули вихованці Київського військового ліцею імені Івана Богуна, Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні, Острозького обласного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Костянтина Івановича Острозького, Тернопільського професійного коледжу з посиленою військовою та фізичною підготовкою, Коропецького обласного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою, Луганського обласного ліцею з посиленою військово – фізичною підготовкою «Кадетський корпус імені героїв Молодої гвардії».

Крім турніру, ліцеїсти, які прибули на Львівщину з інших областей відвідають екскурсії Львовом, та візьмуть участь у заходах із вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні.