Головна Спорт На Львівщині стартував обласний етап військово-патріотичної гри “Сокіл” (“Джура”)

На Львівщині стартував обласний етап військово-патріотичної гри “Сокіл” (“Джура”)

На Львівщині сьогодні, 15 червня, розпочався ІІ обласний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри “Сокіл” (“Джура”).

Відбуваються ігри у гірській місцевості на Сколівщині, на базі комунального закладу Львівської обласної ради дитячої туристичної бази “Карпати”.

“Ця гра виховує юних патріотів. Діти розвивають свої фізичні можливості, зростають духовно і морально, набувають вмінь протистояти ворогу, – каже отаман табору Микола Когут (Друг “Історик”). – У таборі відбудуться змагання з історії України, з орієнтування і з військової підготовки. Також є вечірня ватра і різні гутірки. Тобто є і змагальний, і розважальний елементи”.

Змагання відновили після вимушеної перерви у минулому році, зробленої у зв’язку з повномасштабним вторгенням армії російських окупантів.

“На гру зібралися 19 роїв з Львівської області. Це діти середньої вікової групи – 11-14 років, – зазначив керівник комунального закладу Львівської обласної ради “Львівський обласний центр краєзнавства, екскурсій і туризму” Юрій Ткаченко. – Гра триватиме три дні, під час яких учасники змагатимуться у стрільбі, у конкурсі “Поряд”, в подоланні перешкод та в інтелектуальних іграх“.

Живуть “джурівці” у наметах. У таборі є бунчужний, осавул, писар, хорунжий, секретар, обозний, сотники і чотові. Учасників гри відібрали під час територіальних змагань.

“У нашій громаді робили територіальні змагання “Сокіл” (“Джура”). І наша команда перемогла. Ми опинилися тут, чому дуже раді, – розповіла учасниця команди з села Пнікут (Мостищина) Єлизавета Мисакович. – На мою думку, тут ми виховуємо свій патріотичний дух і вчимося дисципліни”.

“Джура” – це не змагання, це гра. Одним із елементів цієї гри є козацька шляхетність, – нагадує учасникам гри суддя Олександр Старенький. – Ми вже всі перемогли тим, що ми є тут. Бажаю, щоби ця наша невеличка гра зробила сходинку до нашої спільної перемоги над ворогом на Сході”.

У суботу на дітей чекає подорож в Урич, до фортеці “Тустань”. У неділю визначать три найкращі команди. Переможець гри візьме участь у всеукраїнському етапі гри “Сокіл” (“Джура”), яка відбудеться в серпні на Закарпатті.