Головна Спорт Золота медаль зимових Паралімпійських Ігор: спортсмен Василь Кравчук привіз перемогу на Львівщину

Золота медаль зимових Паралімпійських Ігор: спортсмен Василь Кравчук привіз перемогу на Львівщину

Переможцем XIII Зимових Паралімпійських Ігор з лижних перегонів, що тривали у Пекіні, став Василь Кравчук. Золоту медаль спортсмен зі Сколівщини здобув 13 березня, в останній день змагань. 

З нагоди успішного виступу на Паралімпійських Іграх начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький відзначив спортсмена грошовою винагородою у розмірі 100 тисяч гривень. Премію також отримав тренер Василя – Володимир Любіжанін.

«Сьогодні ми показуємо цілому світові наскільки українці сильна нація. Тут ми говоримо не лише про нашу боротьбу на спортивному полі, а й на полі бойовому. Українці завжди гідно представляли нашу країну на міжнародних спортивних аренах і нам є ким пишатися. Приємно, що завдяки таким спортсменам, як Василь Гімн України гучно звучить на світових майданчиках. Дякую за мужність, титанічну працю, за докладені зусилля», – зазначив Максим Козицький.

Василь Кравчук – майстер спорту міжнародного класу з біатлону та майстер спорту України з лижних гонок. Разом з ним, збірну команду України представляли 29 спортсменів, в тому ж числі з Львівщини – майстер спорту з лижних гонок Павло Баль. Тренуються параатлети у Львівському регіональному центрі спорту людей з інвалідністю «Інваспорт» та обласній спортивній школі «Галичина».

«Спорт неможливо уявити поза політикою. Під час змагань нас підтримували спортсмени з інших країн. Зізнаюсь, ще ніколи не чув, щоб іноземці так часто вигукували «Слава Україні» і це неабияк приємно. Усі все розуміють. Щодо планів, то я попри те, що золота медаль у мене вже є, зупинятись на досягнутому не збирають», – розповів Василь Кравчук.

За підсумками участі в XIII Зимових Паралімпійських Іграх українські спортсмени вибороли 112 нагород – 27 золотих, 41 срібну та 44 бронзових. Вони посіли друге загальнокомандне місце, поступившись лише господарям змагань, збірній Китаю.

Василь Кравчук виборов золоту нагороду в лижних перегонах у відкритій естафеті 4х2,5 км, спільно з колегами по збірній: Дмитром Суярком, Григорієм Вовчинським, Анатолієм Ковалевським.

Золота медаль зимових Паралімпійських Ігор: спортсмен Василь Кравчук привіз перемогу на Львівщину Золота медаль зимових Паралімпійських Ігор: спортсмен Василь Кравчук привіз перемогу на Львівщину Золота медаль зимових Паралімпійських Ігор: спортсмен Василь Кравчук привіз перемогу на Львівщину