Головна Спорт Важкоатлети Львівщини здобули 24 медалі Чемпіонату України серед юніорів та молоді

Важкоатлети Львівщини здобули 24 медалі Чемпіонату України серед юніорів та молоді

Спортсмени зі Львівщини здобули 5 золотих, 11 срібних та 8 бронзових медалей.

Чемпіонат України серед юніорів до 20 років та молоді до 23 років відбувся у Луцьку з 1 по 7 липня. У змаганнях взяли участь 235 важкоатлетів з 19 областей України.

Спортсмени зі Львівщини здобули 24 нагороди, з яких 5 золотих, 11 срібних та 8 бронзових.

«Команда Львівської області серед молоді до 23 років посіла друге місце у командному заліку. Першість – у представників Києва, а на третій позиції – чоловіки з Одеської області.

Команда юніорів Львівщини до 20 років здобула третє загальнокомандне місце з-поміж 19 областей. Першими стали юніори Донецької області, а другими – Хмельниччини», – зазначив  керівник управління молоді та спорту Львівської ОВА Роман Хім’як.

Він також розповів, що відрядження команд відбулося за кошти обласного управління молоді та спорту.

«Наші юні спортсмени повністю декласували суперників вагової категорії 61 кг серед юніорів.

Вони і розіграли 1 та 2 місця. Боротьба точилася аж до останньої спроби, в якій 16-річний володар медалей минулорічного європейського чемпіонату Віталій Сорока, піднявши б 121 кг, міг здобути перемогу та виконав би норматив МСУ. Але йому не вдалося втримати штангу над головою і Андрій Лишега знову перемагає та доводить свій клас, вигравши золоті медалі у ривку, поштовху та у сумі двоборства.

Євген Воронка вириває перемогу серед молоді до 23 років у в/к 67 кг. Він вперше виконує норматив МСУ.

Вдало використавши усі 6 спроб, Олег Щекальов виборює 3 місце у цій же ваговій категорії!

Цьогорічна чемпіонка та призерка чемпіонату України серед жінок та універсіади України Анна Кірстюк також виборює срібні нагороди чемпіонату України серед юніорок у ривку, поштовху та сумі двоборства у ваговій категорії 87 кг.

Наш 16-річний Маркіян Мочерад стає срібним призером чемпіонату України серед юніорів у в/к 55 кг. У видовищній боротьбі від також виборов срібло у ривку та в поштовху.

Досвідчений Орест Романів здобуває срібло у ривку та дві бронзи у поштовху та сумі Чемпіонату України серед молоді до 23 років у ваговій категорії 96 кг.

У цій же ваговій категорії  але вже серед юніорів до 20 років три бронзові нагороди у ривку, поштовху та сумі двоборства здобув Ярослав Низовий.

За крок до нагород зупинилася Вікторія Ткаченко у ваговій категорії 64 кг. У неї четверті місця у фінальних змаганнях у ривку, поштовху та сумі двоборства.

Восьмою фінішувала 16-річна дебютантка національних змагань Дарія Колеснікова у цій же ваговій категорії.

На шостій позиції завершив свої змагання Сергій Лишега у в/к 89 кг.

14-річна Вікторія Футрик завершила свій успішний виступ на сьомій позиції серед юніорок у ваговій категорії 45 кг.

Восьмою завершила виступ Олена Черкасова у в/к 49 кг і Віталіна Мицак здобуває таку ж позицію у змаганнях юніорок в/к 71 кг.

Софія Мулик фінішувала дев’ятою у в/к 76 кг.

Христина Норкін здобула 10 місце у ваговій категорії 55 кг», – розповіли в управлінні молоді та спорту Львівської ОВА.