Головна Спорт Веслувальники Львівщини — серед переможців міжнародних змагань в Італії

Веслувальники Львівщини — серед переможців міжнародних змагань в Італії

В Італії цими днями відбулась міжнародна регата Dell’International Race di canoa sprint di Milano. Участь в змаганнях брала й українська команда. Спортсменам Львівщини навіть вдалось вибороти медалі на змаганнях. 

Одразу три нагороди зумів вибороти Віталій Вергелес. Він здобув золоті нагороди на дистанції 200 та 1000 м, а на дистанції 500 м у каное-двійці став срібним призером.

На дистанції 500 м у байдарці-четвірці золоту медаль здобула Анастасія Горлова. Також вона стала срібною призеркою у байдарці-двійці на дистанції 200 метрів.

«Сьогодні ми з дівчатами перемогли на міжнародних змаганнях у Мілані, це дало нам змогу нагадати усім глядачам веслування що в Україні, в центрі Європи, йде війна. Гинуть діти, вагітні жінки, літні люди. росія бомбить пологові будинки, лікарні, евакуаційні зелені коридори, шпиталі. путін порушив усі моральні та військові закони! Війна має припинитись, та увесь світ має нам в цьому допомогти, бо Україна – це гребля, яка стримує російських солдатів від Європи», – прокоментувала Анастасія Горлова після змагань.

Близьким до медалі був і львів’янин Василь Смілка. Він фінішував четвертим на дистанції 500 м у байдарці-четвірці.