Головна Спорт Збірна юних боксерів Львівщини перемогла на чемпіонаті України

Збірна юних боксерів Львівщини перемогла на чемпіонаті України

Цими днями у Львові відбувся чемпіонат України з боксу серед молоді та ювілейний турнір, який цього року присвячений пам’яті боксерів та тренерів, які загинули від російської агресії.

Загальне керівництво підготовкою та проведенням змагань здійснювали Міністерство молоді та спорту України, Федерація боксу України за підтримки управління молоді та спорту Львівської ОВА.

Участь у турнірі взяли 200 найсильніших молодих майстрів шкіряної рукавички з усіх куточків нашої держави. Жінки змагались відповідно до правил міжнародної асоціації боксу IBA у 12 вагових категоріях, чоловіки  у 13 категоріях.

За результатами чемпіонату України збірна команда Львівської області з боксу серед молоді виборола І місце у загальнокомандному заліку. Зокрема, у медальній скарбниці Львівщини – 7 нагород різного ґатунку серед молоді-чоловіки – 3 «золоті», 1 «срібна», 3 «бронзові» та «5» нагород серед молоді-жінки – 1 «золото», 3 «срібло» та 3 «бронза».

У ваговій категорії 57 кг золото виборов Іван Завадський. Тренує боксера Роман Джуман.  У ваговій категорії 75 кг золото виборов Олег Вітик. Тренує спортсмена Роман Джуман та Юрій  Вітик.                        У ваговій категорії понад 92 кг Нікіта Хохонь. У ваговій категорії 54 кг чемпіонкою стала Вероніка Панкевич. Обидвох спортсменів тренує Роман Джуман.  Усі спортсмени тренуються у Львівському фаховому коледжі спорту та ФСТ «Динамо».

Віце-чемпіонами стали Олег Гічва у ваговій категорії 67 кг та Соломія Линів у ваговій категорії 48 кг. Обидвоє боксерів тренуються у Спеціалізованій  дитячо-юнацькій спортивній школі олімпійського резерву №2. Олега тренують Андрій Сальва та Ігор Нинич.  Також срібло виборола Адріана Котович з Мостиської ДЮСШ, яку тренує Роман Голубінка. У ваговій категорії 75 кг срібло виборола Вікторія Швед з  КДЮСШ «Атлет». Тренують спортсменку Роман Семенишин та Василь Шан.

У ваговій категорії 57 кг бронзовим призером став Сергій Сидоренко з Львівського фахового коледжу спорту. Тренує спортсмена Роман Джуман.

У вазі 63,5 кг третє місце виборов Роман Гавриляк з Спеціалізованої  дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву №2.   У ваговій категорії 92 кг бронзу Нікіта Сиченко з Львівського фахового коледжу спорту. Тренує спортсмена Роман Джуман.

У ваговій категорії 57 кг бронзу виборола Анна Гришко з Спеціалізованої  дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву №2.